20:00

BK Kick

Referat: AIF Barrikaden - BK Kick

Startelva: Niklas Pettersson (ny) - Govan, Micke, Martin N, Adam Gustafsson (ny) - Rabih, Henke Ni, Daniel Sosa, Oliver - Johan M - Joel J

Avbytare som samtliga kom in i paus och spelade hela 2:a halvlek var Frmas som spelade högerback, Stefan W som spelade mittback, Fredrik K som spelade höger yttermittfältare och slutligen Joel H som spelade offensiv innermittfältare.

Även om vi saknade flera av våra bästa spelare så förstår alla och envar att 1-6 mot ett div 7-lag (nerflyttade från 6:an ifjol) ändå är ett bedrövligt resultat. Vi gjorde alltså som lag betraktat en underkänd insats medan Kick var något bättre än väntat och säkert spelade en hel del på ren inspiration efter den synnerligen goda målutdelningen i 1:a halvlek.

Spelmässigt var matchen väldigt jämn, kanske t.o.m. med ett visst övertag för oss under 2:a halvlek. När det gällde heta chanser hade Kick nog något fler och när det gällde effektiviteten framför mål var de som framgår av resultatet mycket effektivare än vi.

Vårt defensiva spel funkade som helhet dåligt över hela banan. Det var lite som om var och en spelade för sig själv. Minst 2 av baklängesmålen kan hänföras till slarv på mittplan från vår sida som öppnade för kontringar. F.ö. kom i princip samtliga Kicks mål till på kontringar. Offensivt var det väl något bättre, speciellt i 2:a halvlek.

Kick gjorde sitt första mål redan i den 7:e min men innan dess hade de inte haft bollen mycket på vår planhalva.
Resterande mål i 1:a halvlek kom i 23:e, 26:e resp.44:e min.

I den 2:a halvleken reducerade vi till 1-4 efter 7 min. Det var Micke som spelade in en boll från kanten till Henke som sköt på kraft från ganska långt håll.och fick se bollen gå i mål.

Vi brände därefter ganska många målchanser men såg ändå länge ut att åtminstone få med oss vetskapen att ha vunnit 2:a halvlek men så blev det inte. Sista 10-15 min:a kom Kick tillbaka starkt och skapade först ett par jättechanser som de missade (Niklas gjorde en fin räddning på den ena) innan de tillskansade sig en straff (mycket hårt för att inte säga felaktigt dömd) i den 87:e min som straffskytten säkert satte i nät och inte nog med detta; för att förnedringen skulle kännas fullständig fick förre Barrikadenspelaren Mohammed El-Heish (som var mycket bra hela matchen) en mycket bra träff från långt håll som resulterade i ett riktigt vackert avslutande 6-1-mål.

Ska något positivt nämnas från den här matchen så får det bli Adams och Olivers insatser som båda var mycket bra. Adam som gjorde sin första match för oss visade sig vara mycket löpstark, alltid spelbar, passningssäker och utrustad med en bra speluppfattning, kändes ganska komplett helt enkelt. Oliver var väl bra på det han alltid brukar vara bra på fast ännu bättre än vanligt. Han tog många löpningar, kom ofta runt på kanten, slog sina patenterade stenhårda inlägg nära målet som vid flera tillfällen så nära men inte riktigt nådde framrusande spelare som annars haft mycket tacksamma lägen för att näta. Han drog också själv på ett par för honom typiska supertunga skott som svepte strax förbi målet. Att han sedan i 2:a halvlek visade sig vara en riktigt fullgod mittback, en plats han veterligen aldrig förr spelat på, höjer ju hans betyg ytterligare.

Någon närmare statistik satte vädret och linjeflaggan stopp för den här gången.